När det är svårt och oroligt att somna - saframyl
010-703 68 00 info@octean.se

SAFRAMYL POSITIVE SLEEP

 – kosttillskott för en god natts sömn

Unik sömnbevarande egenvårdsprodukt framtagen till dig tar lång tid på dig att somna, sover oroligt och vaknar lätt, har svårt att komma in i djupsömn samt ofta känner dig trött och på dåligt humör när du vaknar.

 • Förbättra kvaliteten av naturlig sömn
 • Ger lugn och avslappning
 • Bevara en positiv sinnesstämning

Har använt den i endast 4 dagar och märker resultat. Jag somnar snabbare och vaknar inte längre av minsta ljud eller rörelse. Kan varmt rekommendera den.

Anna Lena, 53 år

Lärare

Jag känner mig lugn och utvilad när jag vaknar. Det har jag inte gjort på flera år!

Bengt, 50 +

Innehåll
 • Sömntuta / Vallmo – förbättrar kvalitén av naturlig sömn
 • Citronmeliss – bidrar till avslappning och en normal sömn
 • Saffran – bevarar en positiv sinnesstämning
 • Magnesium- viktig för hjärnans normala funktioner
 • Vitamin B6 – minskar trötthet och utmattning, reglerar hormonaktiviteten
Innehåll 1 tablett/dag %DRI*
Saffran Extrakt 30 mg .**
varav Safranal 600µg **
varav Crocin 600µg- **
Magnesium 187,5mg 50
VVitamin B6 1,4 100
Escholzia California extrakt (vallmo) 25 mg **
Melissa Officinalis 120 mg **
Tillverkad enligt HACCP

*Dagligt Referensintag- Ta del av Octeans Hälsoprogram här

 

Saffran

SAFRAMYL POSITIVE SLEEP  innehåller saffran som bidrar till att bevara en avslappnad känsla och en emotionell balans. Genom en standardiserad process bevaras de två aktiva substanserna crocin och safranal. Saffran upprätthåller även normal sexualdrift och lust.

Läs mer om saffran

Sömntuta / Vallmo

Sömntuta eller Vallmo som den också kallas, förbättrar kvalitén av naturlig sömn. Den allra viktigaste återhämtningen får vi när vi sovr, framförallt genom djurpsömn. Sömntuta bidrar även till lättare hantering av stress och möjligheten att slappna av.

Läs mer om Sömntuta och Vallmo här

Dosering

En kapsel ca 1-2 timmar innan sänggående under minst 14 dagar. Kapseln sväljer du tillsammans med vatten. Rekommenderas ej till gravida kvinnor innan kontakt och samråd med läkare. Rekommenderas från 12 år och uppåt.

Magnesium

Magnesium är ett mycket vanligt och viktigt mineral i kroppen och dessvärre är magnesiumbrist också relativt vanligt. Magnesium finns i alla våra celler och ingår i ett hundratal av dina enzymer. Magnesium ger energi och vitalitet till kroppen. Tränar man eller vid ett fysiskt eller stressigt liv har man ett större behov av magnesium. Magnesium behövs för att tillverka må-bra hormonet serotonin vilket verkar lugnande för kroppen, och behövs för nervsystemets normala funktion samt till normal psykologis funktion. Enligt Livsmedelsverket kan brist på Magnesium ge olika beteendestörningar.

Läs mer om magnesium och magnesiumbrist

Citronmeliss

Citronmeliss bidrar till avslappning och en vilsam och normal sömn. Citronmeliss är en medicinalväxt som är väl känd för sina egenskaper för rogivande sömn och för att “skapa” sömn.

Läs mer citronmeliss här

Vitamin B6 (pyridoxin)

Vitamin B6 hjälper till att minska trötthet och utmattning samt bidrar till en normal protein- och glykogenomsättning. Vitamin B6 bidrar även till immunsystemets normala funktion och till att reglera hormonaktiviteten. Vitaminet har också betydelse för normal energiomsättning och en normal bildning av röda blodkroppar vilken kan ge ökad energi och minska risken för känslomässiga problem. Vitamin B6 ingår i syntesen av serotonin, noradrenalin och aminosyror.

Läs mer om B-vitamin och B-vitaminbrist

Sov gott med en gång

Sömnlöshet är ett vanligt problem som kan drabba oss alla i perioder. Som vuxen behöver man ca 6-8 timmar sömn per natt. Ibland kan du drabbas av sömnproblem under vissa perioder, tex när det är mycket på jobbet, du har mycket stress och tankar i vardagen. I perioder kan man också ha problem men att vi sover för lätt och svårt att komma ner i den viktiga djupsömnen. Många kan också vakna mitt i natten och ha svårt att somna om igen. Läs mer om sömn och sömnbehov här

SAFRAMYL POSITIVE SLEEP är ett beprövat, kliniskt dokumenterat egenvårdsmedel, klassificerat som kosttillskott. SAFRAMYL POSITIVE SLEEP är en naturlig sömnprodukt utan efterkänningar dagen efter. Den bidrar till ökad avslappning och förmågan att somna, minskad oro och förbättrad sömnkvalitet. Dessutom bidrar SAFRAMYL POSITIVE SLEEP till att vi vaknar harmoniska med en god sinnesstämning redo att möta den nya dagen.

En stor fördel fördelen med SAFRAMYL POSITIVE SLEEP är att den kan användas under kortare perioder vid behov men också under längre perioder, när behovet finns. Du kan börja och sluta när du vill utan problem. Du är också klar i huvudet under dagen.

SAFRAMYL POSITIVE SLEEP innehåller enbart naturliga ämnen och är speciellt utvald för att arbeta i flera steg.

3 i ETT- Insomning- sömnkvalitet – uppvaknande

 1. Citronmelissen bidrar till att underlätta insomning.
 2. Sömntutan bidrar till förbättrad djupsömn istället för att tala naturlig sömn (kan bidra till att underlätta att vi vaknar upp och har svårt att somna igen)
 3.  Saffran – Vakna positiv och utvilad och bidra till reglerad dygnsrytm/ sömnighet.

Tre specifikt utvalda ämnen som tar vara på insomning, SAFRAMYL POSITIVE SLEEP kan användas kontinuerligt under längre perioder eller tillfälligt när man upplever ett behov.

SAFRAMYL POSITIVE SLEEP tas fram genom en säker och kontrollerad tillverkningsprocess och innehållet är kliniskt dokumenterat.

Sömnen ger dig

 • Vakenhet, att vara pigg
 • Ökard koncentraton och bättre minne
 • Ökad kreativitet
 • Bättre humör
 • Större välbefinnande
 • Bättre problemlösningsförmåga
 • Förmåga att lättare undvika olyck

Om du vill sova riktigt gott?

 • Behagliga sängkläder
 • Bra säng
 • Lägre rumstemperatur
 • Nedvarvning
 • endast sova i sängen, inte arbeta, äta…
 • Rensa ut onödiga prylar
 • TV och datorfritt sovrum
 • lägg dig när du ät trött
 • Om du är vaken mer än 25 min, gå upp