Tips på att återfå glädje i vardagen och känslomässig balans - Saframyl
010-703 68 00 info@octean.se

Ett liv i känslomässig balans- Återfå glädjen i vardagen

Återfå glädjen i vardagen. Kom ur din nedstämdhet och negativa spiral. Känslomässig balans genom att aktivt medverka till en kursändring av livet är A och O för att lyckas ta sig ur nedstämdheten. Det kan dock vara lättare sagt än gjort.
Men, det finns redskap att kombinera med SAFRAMYL POSITIV MOOD. Här nedan har vi sammanställt tips på vad du kan göra för att skapa bästa möjliga förutsättningar att komma tillbaka till ditt normala, glada jag.

 1.  Skriv dagbok. När tankarna snurrar runt och maler kan du vara skönt att skriva ner dem på papper, sova på saken och läsa igenom dagen efter.
 2.  Bryt tankemönster. Acceptera inte att negativa tankar tar över ditt liv, försök att tänka positivt och ta tillvara det som är bra i ditt liv.
 3. Gör saker du normalt gillar att göra. Försök att vara aktiv och försök att hitta sådant som känns bra att göra. Det utan att för den skull ställa för höga krav.
 4.  Naturen läker. Det sägs att naturen har en läkande kraft – och det stämmer. Ta med dig en vän, eller en fyrbent vän och ge dig ut i skog och mark, sätt dig vid en sjö eller på en klippa vid havet.
 5. Andas.  Kropp och själ hänger ihop. Regelbundna vanor är A och O för att skapa balans i vardagen, ett viktigt steg mot att förebygga en framtida depression.
 6. Motion. Nedstämdhet kan med fördel motas bort genom fysisk aktivitet, en rask promenad i 30-45 minuter gör stor skillnad för humöret. Det finns många läkare som skriver ut motion på recept mot nedstämdhet.
 7.  Kost. Du är vad du äter – näringsriktig kost på regelbundna tider gör stor skillnad.
 8. Dagsljus. Försök att varje dag vistas minst 30 minuter ute i dagsljus, även om himlen är grå. Ljuset stimulerar vårt välbefinnande.
 9. Sov gott. När vi sover sker den viktiga återhämtningen, varva ner genom att läsa en bok eller lyssna på lugn musik. Undvika läsplattan som ger ifrån sig ljus.
 10. Dra ner på alla ”måsten”. Gör lite mindre varje dag, än vad du brukar. Prioritera framför att sätta för höga och många mål. Det ökar bara stressen och förvärra situationen över att du inte hinner eller orkar. Var snäll mot dig själv, och kom ihåg att du inte är det du presterar.
 11. Le! Ett leende är ett kostnadsfritt recept. Testa att ”lura” dig själv genom att le, och du kommer garanterat att mötas av ett leende. Skapa en vänlig atmosfär omkring dig med ett leende och kanske du kan återfå glädjen i vardagen i små små omgångar. 
 12. Prova ett naturligt stämningshöjande kosttillskott som Saframyl Positive Mood. Du kan börja och sluta när du vill utan negativa bi-effekter.