010-703 68 00 info@octean.se

Saframyl

För en positiv sinnesstämmning

SAFRAMYL POSITIVE MOOD – kosttillskott för positiv sinnesstämning och känslomässig balans

Innehåll och användningsområde

SAFRAMYL POSITIVE MOOD är ett beprövat egenvårdsmedel, klassificerat som kosttillskott. SAFRAMYL POSITIVE MOOD innehåller enbart naturliga ämnen – det patenterade Saffranextraktet (SATIEREAL®), vitaminerna B1, B2, B3, B6, B12, D3 samt magnesium. Samtliga ämnen kan ha en betydelse för att bevara känslomässig balans och positiv sinnesstämning samt minska trötthet och utmattning. SAFRAMYL POSITIVE MOOD kan användas kontinuerligt under längre perioder eller tillfälligt när man upplever ett behov.

SAFRAMYL POSITIVE MOOD tas fram genom en säker och kontrollerad tillverkningsprocess och innehållet är kliniskt dokumenterat.

Innehållsdeklaration 

Det patenterade extraktet SATIEREAL®. 

  • Vitamin B1 (tiamin) 
  • Vitamin B6 (pyridoxin) 
  • Vitamin D3 (kolecalciferon) 
  • Vitamin B2 (riboflavin) 
  • Vitamin B12 (kobalamin) 
  • Magnesium

Dosering

En tablett dagligen under minst 14 dagar. För att säkerställa ett gott resultat rekommenderas användning av SAFRAMYL POSITIVE MOOD under två månader eller längre, när en känslomässig balans och positiv sinnesstämning behöver upprätthållas. Tabletten kan sväljas hel, delas eller krossas.
Rekommenderas ej till gravida kvinnor innan kontakt och samråd med läkare. Använd ej SAFRAMYL POSITIVE MOOD om du misstänker att du har en depression eller om du använder läkemedel för depression.

Innehåll och användningsområde

SAFRAMYL POSITIVE MOOD är ett kosttillskott för känslomässig balans och positiv sinnesstämning. Innehållet är helt naturligt med det patenterade saffranextraktet SATIEREAL®, Vitamin B1, B2, B3, B6, B12, D3 samt magnesium. Samtliga substanser påverkar olika funktioner som kan ha betydelse för stämningsläget och bidrar till att minska trötthet och utmattning.
Läs mer om innehållet i SAFRAMYL POSITIVE MOOD genom att klicka på plustecknen nedan:

Innehåll
Innehåll 1 tablett/dag %DRI*
Magnesium 187,5mg 50
SATIEREAL ® (extrakt från saffran) 153,85mg **
Vitamin B3 (niacin) 16mg NE 100
Vitamin B6 1,4mg 100
Vitamin B2 (riboflavin) 1.4mg 100
Vitamin B1 (tiamin) 1,1mg 100
Vitamin D3 10µg 200
Vitamin B12 2,5µg 100

*Dagligt Rekommenderat Intag

Övrigt:
Fyllnadsmedel: mikrokristalliniksk cellulosa
Klumpförebyggande medel: magnesiumstearat, kiseldioxid

Saffran

SAFRAMYL POSITIVE MOOD innehåller saffran som bidrar till att bevara känslomässig balans och en positiv sinnesstämning. Saffranpistillern har extraherats till det patenterade extraktet SATIERAL. Saffran är en ytterst exklusiv och dyr krydda, omtalad för sina egenskaper sedan tusentals år tillbaka. Saffran har traditionellt använts i Främre Orienten för att bidra till positiv sinnesstämning och Carl con Linné skrev att saffran ”muntrar sinnet”.

Läs mer om saffran

Vitamin B1 (tiamin)

Vitamin B1 som är vattenlösligt behövs bl.a. för metabolism, cellproduktion och för normal funktion av hjärna och nerver. Vitamin B1 förbättrar också inlärnings- och uppfattningsförmågan och anses motverkar stress. Brist kan ge upphov till koncentrationssvårigheter, minnesproblem och nervproblem.

Läs mer om B-vitamin och B-vitaminbrist

Vitamin B6 (pyridoxin)

Vitamin B6 hjälper till att minska trötthet och utmattning samt bidrar till en normal protein- och glykogenomsättning. Vitamin B6 bidrar även till immunsystemets normala funktion och till att reglera hormonaktiviteten. Vitaminet har också betydelse för normal energiomsättning och en normal bildning av röda blodkroppar vilken kan ge ökad energi och minska risken för känslomässiga problem. Vitamin B6 ingår i syntesen av serotonin, noradrenalin och aminosyror.

Läs mer om B-vitamin och B-vitaminbrist

Vitamin D3 (kolecalciferon)

Eftersom vissa UV-strålar filtreras bort i atmosfären när solen står lågt, kan vi på våra breddgrader bara bilda D-vitamin i huden under sommarhalvåret. Under vinterhalvåret kan vi överhuvudtaget inte bilda något D-vitamin i huden i Norden. Även t.ex. fet fisk innehåller vitamin d3. Enligt ny forskning har framkommit att immunförsvaret inte kan aktiveras vid brist på D-vitamin. D-vitamin behövs också för cellernas tillväxt och nervsystemet. D-vitamin förbättrar upptaget av mineraler samt för upptag av kalcium och fosfor. D-vitamin reglerar även hormonbalansen, ökar produktionen av testosteron, höjer sexlusten och är bra för fertiliteten.

Läs mer om D-vitamin och D-vitaminbrist

Vitamin B2 (riboflavin)

Vitamin B2 (riboflavin) har en rad betydande funktioner för kroppen. Vitaminet bidrar bl.a. till en normal energiomsättning och till nervsystemets normala funktion.. Dessutom är riboflavin en antioxidant som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress och till att minska trötthet och utmattning.
Vitamin B2 är essentiell, vilket betyder att den är livsnödvändig eftersom kroppen själv inte kan producera dem. Kroppen förbrukar dessutom mer B-vitaminer om du stressar mycket är orolig och inte mår bra Vitamin B3 (niacin) Vitamin B3 (Niacin) behövs för kroppens energiproduktion och för cellernas omsättning av fett och kolhydrater. Bidrar också till ett normalt fungerande nervsystem. Dessutom bidrar vitamin B3 till att minska risken för koncentrationssvårigheter, trötthet och utmattning.

Läs mer om B-vitamin och B-vitaminbrist

Vitamin B12 (kobalamin)

Kobalamin eller vitamin B12 är ett vattenlösligt vitamin som framför allt används till produktionen av röda blodkroppar samt bidrar till nervsystemets funktion genom att medverka i bildningen av myelin. Myelin är ett material som virar sig runt nervtrådar och som har en viktig funktion i hjärnans och nervcellernas funktion.

Läs mer om B-vitamin och B-vitaminbrist

Magnesium

Magnesium är ett mycket vanligt och viktigt mineral i kroppen och dessvärre är magnesiumbrist också relativt vanligt. Magnesium finns i alla våra celler och ingår i ett hundratal av dina enzymer. Magnesium ger energi och vitalitet till kroppen. Tränar man eller vid ett fysiskt eller stressigt liv har man ett större behov av magnesium. Magnesium behövs för att tillverka må-bra hormonet serotonin vilket verkar lugnande för kroppen, och behövs för nervsystemets normala funktion samt till normal psykologis funktion. Enligt Livsmedelsverket kan brist på Magnesium ge olika beteendestörningar.

Läs mer om magnesium och magnesiumbrist

Jag är pigg igen. Fantastiskt!

Nina, 22 år

Har återfått energin och gläden i det jag gör.

Margareta, 48 år

Dosering

En tablett dagligen under minst 14 dagar. För att säkerställa ett gott resultat så rekommenderas användning under 2 månader eller längre, eller så länge den känslomässiga balansen och normal sinnesstämning behöver upprätthållas.

Förpackningar

Saframyl produktbild